Skal jeg vælge fiskeoliekapsler eller flydende fiskeolie?

flydende fiskeolie

Vi vil i denne artikel kigge på fordele og ulemper ved de to forskellige typer af omega-3. Fiskeolie kan indtages flydende eller i kapsel form. Vi anbefaler at man læser artiklen om harsk fiskeolie inden denne artikel.

 

Fordele ved kapsler

Mange mennesker foretrækker at sluge fiskeolie kapsler, da de er neutrale i smagen, i modsætning til den mere smagsstærke flydende fiskeolie. Ydermere sikres fiskeoliens holdbarhed og friskhed i de lufttætte kapsler, fordi det nedsætter risikoen for at fiskeolien oxiderer. De fleste producenter af fiskeolier har et grundlæggende opsyn med hvor meget råmaterialet bliver udsat for påvirkelige faktorer såsom ilt, lys og varme. Derudover er fiskeolien i langt højere grad beskyttet i kapslerne.

Ulemper ved kapsler

Hvis man ønsker kvalitetsolier i kapsel form findes de ofte i 900-1200mg kapsler hvilket giver problemer for folk der ikke er vant til at sluge kapsler.

Hvis man er i tvivl om fiskeoliens friskhed, er man nødsaget til at lave en tykke-test i kapslen. Smagen alt afhængig af tilsatte stoffer skal smage meget lidt af fisk og mere af frisk olie. Derfor bør man vælge leverandører som er certificeret med FOS eller overvåget af myndighederne såsom GMP eller NSF i USA. Dette sikrer at man ved, at indkapsling og håndteringen af råmaterialet lever op til de fastsatte krav.

 

Fordele ved flydende

For de mennesker der har svært ved at sluge piller er flydende fiskeolie et godt alternativ. Ydermere sikrer man at fiskeolien er frisk, da man smager på den hver gang man indtager det, hvis det ikke smager frisk skal man ikke indtage det. Hvis man ikke kan lide smagen af flydende fiskeolien kan det blandes op i drikke som smoothies eller juice.

 

 Ulemper ved flydende fiskeolie

Den primære ulempe ved flydende fiskeolie er at den har større sandsynlighed for oxidering. Den skal derfor opbevares væk fra lys, varme og ilt efter åbning, det kan eksempelvis være i køleskabet. Dernæst er den flydende fiskeolie udsat for ilt hver gang den åbnes og lukkes, hvilket kan forringe holdbarhed og friskheden af fiskeolien. Derfor skal man være mere påpasselig med brugen af den flydende fiskeolie da chancen for oxidering øges.

 

Det er generelt en smagssag hvad man vælger, en af de vigtigere parametre er leverandøren af fiskeolien, se gerne efter certificeringer af produktion og test af olien.

Læs også:

Etiket: , , ,