Fiskeolie kvalitet

Hvordan definerer man kvalitet?

I vores artikel til at udvælge den bedste fiskeolie undersøger vi flere forskellige parametre som påvirker kvaliteten. Uofficielt hersker der en opdeling i industrien som overordnet er delt op i tre forskellige kategorier.

 

Lav kvalitet

Definitionen af den lave kvalitet er baseret på mange af de parametre fremsat i artiklen ”sådan vælger du den bedste fiskeolie”. De lavere kvaliteter af fiskeolie findes typisk i lavpris supermarkeder. Det er oftest muligt at købe produkter til omkring 20,- og deromkring. Kvaliteten af olien er af meget tvivlsom karakter da der sjældent er testet eller certificeret for renhed da man forsøger at opnå så omkostningseffektivt et produkt som muligt. Disse produkter har samlet set en koncentration på 30%. Derudover fremgår det sjældent hvilken type fisk produktet er produceret på. Generelt hersker der meget lidt information omkring disse produkter.

 

Middel kvalitet

Produkter indenfor denne kategori kan oftest købes i Matas og Helsekost butikker. Fiskeolie produkterne, som er indenfor denne kategori har en Omega 3 koncentration på omkring 40-60% og er generelt produkter som er leveret i en fin kvalitet. Produkterne er ikke altid certificeret og man bør samtidig læse produkt labellen grundigt.

 

Høj kvalitet

Fiskeolie produkter i denne kategori kan kun købes i specielle helsekost butikker og apoteker, disse er også kendt som olier af farmaceutisk kvalitet. Det er dog vigtigt at påpege at det ikke er en officiel terminologi. Omega 3 koncentrationen i disse produkter er høj of oftest mellem 70-85%. Derudover er disse produkter tit dobbelt destilleret eller på anden måde sikret igennem flere processer for renhed. Man vil opleve at disse olier er en smule dyrere end gennemsnittet da processen for disse olier er længere, herunderdestillering og test. Prisen på disse produkter er umiddelbart højere men ved at beregne prisen pr. Gram Omega-3 kan det oftest bedre betale sig at købe olier af en højere kvalitet.

Læs også:

Etiket: ,